Om Valtahlia

17 år med Borzoi!

#9 Årets Borzoi Uppfödare Sverige (show) 2017!

#6 Årets Borzoi Uppfödare Sverige (show) 2016!

#8 Årets Borzoi Uppfödare Sverige (show) 2014!

Följ oss på instagram-1581266_1920@Valtahlia och untitled

Jag har alltid levt med hundar och har i många år ägnat mig åt brukshundar och bruksport. 1994 utbildade jag mig till instruktör inom Svenska Brukshundklubben och har haft många kurser i lydnad och tävlingsdressyr. Jag har ”nosat” på alla discipliner inom brukssporten men fastnade mest för spårdelen. Jag har även tävlat en del, främst i lydnad men också i spår.

Vinthundar har alltid legat mig varmt om hjärtat och 2001 fick jag äntligen min första Borzoi, Radoga´s Tahlia ”Diva”. En underbar liten dam som gav mersmak. Alla våra hundar bor med oss inne i huset och lever familjeliv. Vi tycker det är roligt att delta i utställningar ibland och föder upp Borzoi i liten skala.

Vi bestämde oss för att föda upp Borzoi eftersom vi vill ge våra hundar den bästa starten i livet som vi kan erbjuda, genom att vara en del från allra första början. Vårt kennelnamn är en kombination av byn vi bor i och namnet på min första Borzoi.

Vi har hittills haft fyra kullar, och till dags dato producerat sex stycken utställningschampion, varav en har flera championtitlar från olika länder. Flera hundar är certvinnare. Hundarna i den senaste kullen är ännu unga men mycket lovande!

Våra hundar har också visat talanger inom Rallylydnad och på Lure Coursing banan och två av hundarna från vår uppfödning arbetar som besökshund/terapihund.

Men framförallt är de trevliga familjehundar och har duktiga och engagerade ägare!

SONY DSC

 

Photo: A. Sjöberg

Photo: A. Sjöberg

friends

UTBILDNINGAR:

Instruktörsutbildning
Svenska Brukshundsklubben
1994-1995

Tävlingssekreterarutbildning
Svenska Brukshundsklubben
2002

Uppfödarutbildning
Svenska Kennelklubben
2009

Dipl. Hundfysioterapeut
2010-2011

Alpackor- välkommen att besöka vår hemsida