Om Valtahlia

Uppfödare av Borzoi och Skotsk Hjorthund

Vi har levt ihop med Borzoi i 23 år och 8 år med Hjorthund!

Följ oss på instagram-1581266_1920#valtahlia och untitled

Jag har alltid levt med hundar och har i många år ägnat mig åt brukshundar och bruksport. 1994 utbildade jag mig till instruktör inom Svenska Brukshundklubben och har haft många kurser i lydnad och tävlingsdressyr. Jag har ”nosat” på alla discipliner inom brukssporten men fastnade mest för spårdelen. Jag har även tävlat en del, främst i lydnad men också i spår.

Vinthundar har alltid legat mig varmt om hjärtat och 2001 fick jag äntligen min första Borzoi, Radoga´s Tahlia ”Diva”. En underbar liten dam som gav mersmak.

2016 utökade vi familjen med vår första Skotska Hjorthund SE UCH DK UCH Askhult´s Emilia McGill. Alla våra hundar bor med oss inne i huset och lever familjeliv. Vi tycker det är roligt att delta i utställningar ibland och vår uppfödning sker i liten skala.

Vi bestämde oss för att bli uppfödare eftersom vi vill ge våra hundar den bästa starten i livet som vi kan erbjuda, genom att vara en del från allra första början. Det är ett privilegium att få följa valparna från planeringsstadiet och genom livet. Vårt kennelnamn är en kombination av byn vi bor i och namnet på min första Borzoi.

Vi har hittills haft sju kullar, och till dags dato producerat nio stycken utställningschampion. Flera hundar är certvinnare.

Våra hundar har också visat talanger inom Rallylydnad och på Lure Coursing banan och två av hundarna från vår uppfödning har varit verksamma som besökshund/terapihund.

Men framförallt är de trevliga familjehundar och har duktiga och engagerade ägare!

SONY DSC

Photo: A. Sjöberg
Photo: A. Sjöberg

friends

UTBILDNINGAR:

Instruktörsutbildning
Svenska Brukshundsklubben
1994-1995

Tävlingssekreterarutbildning
Svenska Brukshundsklubben
2002

Uppfödarutbildning
Svenska Kennelklubben
2009

Dipl. Hundfysioterapeut
2010-2011